Zomervakantie 2022

Zomervakantie 2022 regio indeling

Alle Zomervakantie 2022 Nederland zomervakantie periodes in een handig overzicht. In Nederland is de zomervakantie periode in drie regio’s verdeeld. Per regio zie je wanneer de zomer vakantie periode bij jouw in de buurt ingaat.

Zomervakantie 2022

Zomervakantie 2022

Vakantieperiode

Regio Noord

16 juli t/m 28 augustus 2022

Regio Midden

9 juli t/m 21 augustus 2022

Regio Zuid

23 juli t/m 4 september 2022

Per provincie alle zomervakantie informatie?

Kies een provincie en lees alle regio informatie en alle schoolvakantie data in een eenvoudig overzicht.

Drenthe

Gelderland

Noord Brabant

Utrecht

Flevoland

Groningen

Noord Holland

Zeeland

Friesland

Limburg

Overijssel

Zuid Holland

Zomervakantie regio indeling

De zomervakantie is een prima vakantieperiode om op vakantie te gaan. Een prima periode om lekker te genieten van een welverdiende zomervakantie. Tijdens het hoogseizoen is Nederland in drie regio’s verdeeld. Bekijk de regio indeling, de schoolvakantie zomervakantie datums per regio en boek direct je zomervakantie.

Wanneer is de zomervakantie in 2022?

De zomervakantie is in Nederland in drie regio’s verdeeld. 

Zomervakantie regio noord: 16 juli t/m 28 augustus 2022
Zomervakantie regio midden: 9 juli t/m 21 augustus 2022
Zomervakantie regio zuid: 23 juli t/m 4 september 2022

Hoe lang duurt de zomervakantie

Hoe lang de zomervakantie duurt is afhankelijk van de regio. Scholen mogen zelf beslissen of ze deze zomer de vakantie 6 weken of langer laten duren. Tussen het begin van de vakantie in de eerste regio en die in de laatste regio zit twee weken verschil.

Hoeveel weken duurt de zomervakantie?

De zomervakantie is een verplichte vakantie die overheid landelijk op 6 weken heeft vastgesteld. Alle scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs moeten zich aan deze zomer vakantiedata houden.

Waarom is de zomer zo geweldig om op vakantie te gaan?

Neem jij vakantiedagen op tijdens de zomerperiode? Als je nog kinderen hebt die naar school gaan en ze hebben vakantie, dan neemt vader en/of moeder vaak vakantiedagen op. Waarom is de zomer nu zo geweldig om op vakantie te gaan? Denk eens aan de zon, de temperatuur of gewoon een andere omgeving. De zon opzoeken is vaak de reden dat we een vakantie naar het buitenland boeken. Een vakantieland waar de zon vaker schijnt en dus meer zekerheid geeft op dat heerlijke zomerse gevoel en lekkere temperatuur. Gebruik deze vakantietijd om nieuwe energie op te doen en leuke dingen te ondernemen. Wist je dat nog steeds het grootste deel van de Nederlanders binnen Nederland op zomervakantie gaan? Waar je ook heen gaat, ga er lekker op uit tijdens de vakantie en geniet! 

Zomervakantie boeken?

Wil je in 2022 deze zomervakantie een vakantie boeken? Dan wil je dat uiteraard met zo min mogelijk risico doen. Check goed bij het zoeken en boeken wat de risico’s zijn. Consumentenbond heeft een handige checklist op hun website die je hierbij kan helpen.

Zomer vakantie verzekering?

Een zomer vakantie verzekering is belangrijk om een vergoeding te krijgen voor onvoorziene kosten en gebeurtenissen. De kosten van een zomer vakantie verzekering zijn vaak een paar procent van de reissom als je een pakketreis boekt. Een vakantie verzekering kan je een hoop ellende besparen. Er zijn meerdere vakantie verzekeringen. Het loont de moeite om vooraf meerdere vakantie verzekeringen te vergelijken.

Zomer vakantie verzekering vergelijken?

Er zijn meerdere aanbieders van vakantie verzekeringen. Vergelijk meerdere vakantie verzekeringen op premie, dekking en voorwaarden. Daarmee voorkom je dat je bijvoorbeeld teveel premie betaald voor je vakantie verzekering. Wil je besparen op de premie van je vakantie verzekering? Vergelijk dan deze verzekeringen.

Reisverzekering voor de zomervakantie?

Je hebt veel keuze in reisverkeringen voor de zomervakantie. Zo bestaan er kortlopende reisverzekeringen en doorlopende reisverzekeringen.

Een kortlopende reisverzekering sluit je meestal af voor een eenmalige vakantie en voor een kortere periode. Een langlopende reisverzekering noemen we ook wel een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is handig als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Je hoeft dan niet elke keer een aparte verzekering af te sluiten, maar je bent doorlopende verzekerd, het hele jaar. Een doorlopende reisverzekering is duurder dan een kortlopende reisverzekering, dus het loont de moeite om meerdere doorlopende reisverzekeringen te vergelijken.

Reisverzekering afsluiten voor de zomervakantie?

Heb je een keuze gemaakt voor een reisverzekering? Sluit dan een reisverzekering af. Vaak kan dat online via de website van de verzekeraar. Er zijn ook reisverzekering vergelijkings websites, waar je ook direct je reisverzekering voor de zomervakantie kunt afsluiten

Op zomervakantie met de auto?

Ga je op zomervakantie met de auto? Vergeet dan niet om je autoverzekering te checken. Als je nog geen autoverzekering hebt, sluit dan een autoverzekering af. Let ook hier goed op de premie die je betaald, de dekking en de voorwaarden.

Of je nu in Nederland blijft of met de auto naar het buitenland gaat. Een Pechhulpverzekering is altijd aan te raden en voorkomt een hoop problemen en onvoorziene kosten. Let er bij het afsluiten van je autoverzekering op of ook een pechhulpverzekering inbegrepen is. Een goed alternatief is een pechhulpverzekering van de ANWB. Eenvoudig via de website een auto pechhulp verzekering afsluiten.

ANWB Wegenwacht Nederland >>
ANWB Wegenwacht Europa >>

Regio noord zomervakantie vakantiekalender

In regio noord begint de zomer vakantieperiode op 16 juli 2022 en eindigt op 28 augustus 2022. Week 29 t/m week 34.

Regio midden zomervakantie vakantiekalender

In regio midden begint de zomer vakantieperiode op 9 juli 2022 en eindigt op 21 augustus 2022. Week 28 t/m week 33.

Regio zuid zomervakantie vakantiekalender

In regio zuid begint de zomer vakantieperiode op 23 juli 2022 en eindigt op 4 september 2022. Week 30 t/m week 35.